WTW-installatie

Warmte-terug-win installaties, de oplossing voor optimale ventilatie verkrijgbaar bij Hendriks Installaties

Hendriks Installaties biedt een assortiment aan kwalitatieve Warmte-terug-win (WTW)-installaties met de focus op energiebesparing en comfort. Deze ventilatiesystemen optimaliseren de binnen luchtkwaliteit en minimaliseren het energieverlies in woningen en gebouwen.

WTW-basisprincipe: terugwinning van warmte voor duurzame ventilatie

Het basisprincipe van een WTW-installatie is het terugwinnen van warmte uit de afgevoerde lucht. In eenvoudige bewoordingen onttrekt het systeem de warmte uit de lucht die wordt afgevoerd, en gebruikt het deze warmte om de frisse lucht die wordt aangevoerd te verwarmen. Dit proces resulteert in een optimale ventilatie waarbij de warmte uit de binnenruimte behouden blijft, wat zowel energiebesparing als een gezonder binnenklimaat oplevert.

Balansventilatie met WTW: continue frisse lucht en energiebesparing

Een van de meest voorkomende toepassingen van WTW zijn balansventilatiesystemen. Deze systemen zorgen voor een constante toevoer van verse buitenlucht en een gelijktijdige afvoer van gebruikte lucht, waarbij de warmte uit de afgevoerde lucht wordt hergebruikt door de WTW-unit. Dit resulteert niet alleen in een constante toevoer van frisse lucht, maar ook in aanzienlijke energiebesparingen door het hergebruik van warmte.

Compacte WTW-units: ruimtebesparend

Hendriks Installatietechniek biedt compacte WTW-units die ontworpen zijn met het oog op ruimtebesparing. Deze units zijn ideaal voor situaties waar beperkte ruimte beschikbaar is, zoals in appartementen of kleinere woningen. Ondanks hun compacte formaat leveren deze units goede prestaties in energieterugwinning en ventilatie-optimalisatie.

Hoog rendement WTW-systemen: maximale energiebesparing

De hoog rendement WTW-systemen van Hendriks Installatietechniek gaan een stap verder in het maximaliseren van energiebesparing. Met geavanceerde warmtewisselaars en ventilatietechnologieën bieden deze systemen een goed rendement bij het terugwinnen van warmte. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor situaties waar de focus ligt op het verminderen van het energieverbruik zonder concessies te doen aan ventilatieprestaties.

Hendriks Installatietechniek levert WTW-installaties die geschikt zijn voor diverse toepassingen, variërend van particuliere woningen tot grotere commerciële ruimtes. Hierdoor is het mogelijk om op maat gemaakte ventilatieoplossingen te bieden die voldoen aan de specifieke behoeften en eisen van verschillende gebruikers, ongeacht de omvang van het project.

Vraag vrijblijvend meer informatie over de meest geschikte WTW-installaties voor uw woning/bedrijf.

Meer informatie over luchtbehandeling, kijk ook eens hier op onze website.

Contact met Hendriks Installaties

Heeft u vragen over onze w-installatie mogelijkheden of vragen over de duurzame oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners Hendriks Installaties