Een warmtepomp en zonnepanelen

Bij Hendriks Installaties staan we klaar om u te begeleiden naar een duurzamere manier van verwarmen. Ontdek hoe onze warmtepompen, gecombineerd met zonnepanelen, een CO2-neutrale en energiezuinige verwarmingsoplossing bieden voor uw huis.

warmtepomp en zonnepanelen Hendriks Someren

Warmte genereren voor uw woning met een warmtepomp

Een warmtepomp is een slim apparaat dat hernieuwbare energiebronnen, zoals lucht of grondwater, gebruikt om warmte te genereren voor uw woning. Het apparaat verhoogt de lage temperaturen van deze bronnen en verspreidt de warmte door uw huis. Ondanks dat het elektriciteit nodig heeft, is het opmerkelijk efficiënt: elke kW stroom levert maar liefst 4 kWh aan warmte op. Door zelf stroom op te wekken, bijvoorbeeld via zonnepanelen, kunt u het stroomverbruik van de warmtepomp compenseren. Dit wordt steeds aantrekkelijker, vooral gezien de afbouw van salderingsregelingen voor zonnepanelen in de komende jaren.

Zelf opgewekt stroom van zonnepanelen

Het optimaal benutten van zelf opgewekte stroom van zonnepanelen vereist een zorgvuldige afstemming tussen de warmtepomp en de panelen. Onze installateurs analyseren de unieke aspecten van uw huis, zoals het verwarmingssysteem en de isolatiewaarde, om de ideale combinatie van zonnepanelen en warmtepomp te bepalen. Het is raadzaam om een specialist te raadplegen voor een gepersonaliseerd advies over de meest rendabele oplossing voor uw situatie.

zonnepanelen someren Hendriks Installaties

All-electric en Hybride warmtepompsystemen

Bij Hendriks Installaties bieden we zowel all-electric als hybride warmtepompsystemen aan. All-electric warmtepompen gebruiken uitsluitend elektriciteit, terwijl hybride systemen ook gedeeltelijk op gas werken. Het samenspel met zonnepanelen maakt beide systemen zeer efficiënt. De toekomstige beperkingen op het salderen van opgewekte zonnestroom benadrukken de waarde van deze integratie, vooral voor huishoudens met een hybride installatie.

Zonnepanelen of zonneboiler

Naast zonnepanelen kan een zonneboiler ook een uitstekende aanvulling zijn voor een energiezuinige huishouding. Met zonneboilers gebruikt u gewoon daglicht om warm water te produceren voor uw badkamer en keuken, waardoor u aanzienlijk minder gas of stroom nodig hebt.

Bij Hendriks Installaties streven we naar een naadloze integratie van duurzame oplossingen voor uw woning. Ontdek hoe onze warmtepompen en zonnepanelen uw energiebehoeften kunnen vervullen terwijl u een stap zet richting een groenere toekomst. Vind een Nefit Bosch warmtepompinstallateur bij u in de buurt en laat ons u begeleiden naar een efficiënter en duurzamer huis.

Subsidie en salderingsregeling

Voor de aanschaf van zonnepanelen is er geen landelijke subsidieregeling. Als je zonnepanelen aanschaft, kun je de betaalde BTW terugvragen aan de Belastingdienst. Deze regeling is beëindigt op 1 januari 2023. Wel is er nog een salderingsregeling. Door de salderingsregeling krijg je voor de door jouw zonnepanelen teveel opgewekte en aan het net teruggeleverde stroom net zoveel terug, als je betaalt voor de stroom die je afneemt van je energiebedrijf. Hierdoor kan in de zomer pv-stroom van zonnepanelen aan het net worden teruggeleverd, en in de winter, als de warmtepomp warmte moet leveren, voor hetzelfde geld weer stroom worden afgenomen. Bij verwarming van tapwater kan in de zomer natuurlijk meteen gebruik worden gemaakt van de opgewekte stroom.

De overheid is van plan om de salderingsregeling af te bouwen vanaf 1 januari 2025. Vanaf 2025 krijg je minder geld voor de zonnestroom die je levert aan het net. In 2030 is er geen saldering meer mogelijk. Dan is het zaak om zoveel mogelijk van je zonnestroom zelf te gebruiken of een zinvolle toepassing te vinden voor de stroom die je teveel opwekt. De aanschaf van een warmtepomp wordt in dat geval nog aantrekkelijker, al is het wel zo dat de warmtepomp in de winter de meeste stroom zal verbruiken en er dan natuurlijk minder zon is.

Contact met Hendriks Installaties

Heeft u vragen over onze w-installatie mogelijkheden of vragen over de duurzame oplossingen?

Stel uw vraag aan een van onze medewerkers.

Contact aanvraag

Zakenpartners Hendriks Installaties